Opdrachten in het buitenland.

A) Landen met een rechtstreekse toegang:

Met eigen kantoren:

  • België
  • Nederland
  • Polen
  • Portugal
  • China

In een samenwerkingsverband:

  • Luxemburg

B) Welke soort opdrachten werden voor Van Hollebeke & C° uitgevoerd in deze landen.

Nederland

1) Een Belgische firma wenst te weten wie van haar collega’s de beste partner zou kunnen zijn opdat de Nederlandse tak van de Belgische vestiging verkocht kan worden zonder dat de klanten in Nederland dit weten

2) Een Nederlandse multinational wenst een openstaande vordering op een Belgische klant geïnd te krijgen. Zowel de Belgische klant als de Nederlandse leveranciers erkennen een deel van het probleem te zijn geweest. Een duurzame en evenwichtige oplossing werd gevonden.

3) Een dochter van een Nederlandse Groep in België wenst autonoom te functioneren en zich dus uit te kopen uit de groep.

4) Een Nederlandse firma wenst haar activiteiten op te starten in België.

Polen

1) Een Belgische rechtspersoon is eigenaar van gronden en gebouwen die werden gerestaureerd tot woongelegenheden. De huidige overheid zou op termijn de verhandelbaarheid van dit onroerend goed kunnen inperken. Wat proactief doen?

2) Een Belgische eigenaar van een productiebedrijf heeft Poolse aandeelhouders opgenomen in de aandeelhoudersstructuur. In de laatste 15 jaar is de zelfzekerheid van de Poolse aandeelhouders toegenomen en zij wensen op een andere wijze in deze firma te werken. Hoe de nieuwe structuur er zal moeten uitzien is de opdracht van Van Hollebeke & C°.

3) Een Belgische spin-off wenst een eerste bescheiden productiesite op te bouwen in Polen. Dus: minimale vaste kosten en maximale variabele kosten, met maximale kwaliteitszorg en met aandacht voor geheimhouding van de werking van de patenten.

4)Een Belgische firma heeft al 20 jaar een Poolse vestiging. De tweede generatie aandeelhouders heeft de overtuiging dat ‘de geest uit de fles is’ en wensen te onderzoeken hoe het filiaal gesloten kan worden met zicht op fiscale, juridische en economische gevolgen.

Portugal

1) Als crisismanager een firma in Peso Da Regua terug op de rit gekregen.

2) Ondersteuning aan investeerders uit België met betrekking tot de mogelijke aankoop van aandelen van de firma Glaciar (bronwater in Loriga).

3) Ondersteuning van een Belgische klant die op zoek was naar een textielproducent in Portugal die thermisch ondergoed kon produceren.

4) Ondersteuning aan een Belgische Groep die garnaal- en kaaskroketten wenste te verkopen in Portugal.

5) Ondersteuning aan een Belgische Groep die een productiesite wenste aan te kopen voor de productie van zonnepanelen.

6) Ondersteuning aan een Belgische Groep die wenste een kleigroeve / productiesite te kopen voor de productie van binnenmuurstenen.

7) Ondersteuning van een Portugese firma die wenste de verkooplicentie te verkopen voor Noord-Europa van een portomerk (Tres Velhos).

8) Ondersteuning van een Portugese groep die kapitaal wenste aan te trekken ter versteviging van haar werkkapitaal. Dit in de sector van de productie van sanitaire goederen.

9) Actieve ondersteuning bij het opstarten van een productieactiviteit met betrekking tot het maken van betonnen trappen in de woningbouw.

Luxemburg

1) Een Belgische firma wenst haar eigen vestiging in Luxemburg om er drankautomaten te kunnen plaatsen en ze zelf te exploiteren.

2) Een Belgische groep was medeaandeelhouder van een kantoor met de volgende diensten: boekhouding, sociaal secretariaat, begeleiding M&A, holding diensten. De aandeelhouders hadden een ondersteuning van VH& C° gevraagd om meer transparantie te krijgen en vooral om tot een exit te komen.

China

1) Activiteit werd recent opgestart door een samenwerking met een Chinese expert, getrouwd met een Belg.

2) Als exportmanager van een Chinese groep wenst ze nu Belgische bedrijven te ondersteunen in hun export naar China.