Groei wil zeggen: zo snel als mogelijk evolueren van WASTE LAND naar HAPPY LAND

Het is zo goed als onmogelijk om een bedrijfsactiviteit op te starten zonder dat er werkkapitaal gebruikt moet worden en zonder dat er rendement en liquiditeiten worden gecreëerd door deze nieuwe business.

Vandaar dat het bij de opstart van een nieuwe commerciële activiteit heel belangrijk is om de burn-rate heel correct in te schatten en de nodige vluchtscenario’s in te bouwen voor het geval de burn-rate hoger is dan verwacht.

Zolang je je in de fase bevindt dat je meer werkkapitaal opgebruikt dan er aangemaakt wordt, is je firma in WASTE LAND.

Hoe kan je zo snel mogelijk uit WASTE LAND geraken?

  1. Reeds betalende klanten hebben voor je in WASTE LAND binnentreedt.
  2. Inkomstenstromen stand-by hebben die een afgeleide zijn van je hoofdactiviteit en ook reeds voldoende suspecten of klanten hebben.
  3. Starten aan een reis van ‘geordende wanorde met creatie van werkkapitaal’ om nadien in HAPPY LAND te belanden door een geordende creatie van werkkapitaal.
  4. Bij klanten en leveranciers lange termijn commerciële afspraken maken die toelaten om voorschotten te vragen ter ondersteuning van het werkkapitaal.

Eens in HAPPY LAND is het noodzakelijk om weer geordend het strategisch plan verder uit te bouwen.

WASTE LAND: het zakencijfer geeft onvoldoende rendement zodat het aanwezige werkkapitaal door verliezen aan het opdrogen is en mogelijk het totaalproject in gevaar komt.

HAPPY LAND: het zakencijfer creëert zowel rendement als liquiditeiten. Op dat moment kan men de opgebouwde bedrijfsstructuur efficiënter en effectiever maken en de volgende groeifase in gang zetten.

Groeien wil ook zeggen permanent toekomstige risico’s monitoren en ze onder controle houden.

Het team Van Hollebeke & C° heeft dit traject zelf meegemaakt bij haar investeringen.